GEBRUIKSAANWIJZING

Voor u uw Simensecuur pannen gaat gebruiken, eerst grondig wassen, spoelen en drogen. Daarna een beetje tafelolie op de bodem smeren en met een keukenpapier of schone schoteldoek droog wrijven. Het zal uw kook-en bakproces verbeteren en afwassen vergemakkelijken.

Het is af te raden zure voedingsmiddelen, zoals tomatensaus, mayonaise, puur citroensap, zoutwater langer dan 6 uur in de kookpan te laten staan.

Indien uw recept het gebruik van zout vraagt moet het water opgewarmd worden vooraleer het zout toe te voegen. De zoutkorrels (zonder water) kunnen Iicht witte en niet meer te verwijderen kleine vlekjes op de bodem veroorzaken.

Alhoewel het hoegenaamd niet de kwaliteit en de werking van uw chroom- nikkelstalen pannen zal schaden, is het af te raden scherpe voorwerpen te gebruiken omdat die krassen kunnen veroorzaken.

De bodem van uw potten is speciaal ontwikkeld om hoge temperaturen te weerstaan. Nochtans zal chroom-nikkelstaal beginnen te verkleuren bij temperaturen die 350o C overschrijden. Dit is veel meer dan een normale kook- of baktemperatuur die tussen 100o C en maximum 180o C kan schommelen. Die verkleuring zal echter geen invloed hebben op de kwaliteit en de werking van uw chroom-nikkelstalen pannen. De automatische polymeer grepen zijn hittebestendig tot 190 graden (374 F.).

Gebruik steeds de geschikte kookplaat in overeenstemming van de diameter van uw kookpot.

Op een gasvuur mag de vlam nooit groter zijn dan de bodem van de pot/pan zelf.

 

Bakken van vlees zonder vet:

Om vlees te bakken moet de pan voorverwarmd worden op een hoge instelling zonder boter of olie te gebruiken. Laat na een paar minuten enkele druppels water in de pan vallen. Wanneer het water rondspringende bolletjes begint to vormen is de juiste baktemperatuur bereikt. Eerst de instelling van het vuur tot 1/3e verminderen en pas dan het vlees in de pan leggen. Om de lucht tussen het vlees en de pan to verwijderen drukt u het vlees met een vork tegen de bodem van de pan. Eerst zal het vlees zich gedurende 2 tot 4 minuten vasthechten op de bodem om dan weer stilaan los to komen. Dan moet het vlees omgedraaid warden en wordt hetzelfde proces herhaald. (Deze vetloze methode is niet geschikt voor gepaneerd vlees). Wanneer het vlees gaar is kan u nazouten en kruiden.

 

Om vleesjus to krijgen doet u het deksel op de pan en wacht u nog enkele minuten.

Doe onmiddellijk wat water in de pan als u ze leeggemaakt heeft. Het vergemakkelijkt het afwassen.

 

Koken van groenten zonder water:

Nadat u de groenten goed gewassen heeft legt u ze nog vochtig in de kookpot. U voegt geen water of zout toe. De pan moest minstens vol zijn met groenten. Kies de juiste kookvuur voor uw pot en sluit het deksel. Schakel het voor op volle vermogen tot het deksel zeer heet wordt. Nu, bij gasvuur verlaag onmiddelijk de intensiteit van het vuur tot het minimum zodat er geen damp meer kan ontsnappen (zelfs een kaarslicht geeft voldoende warmte) en bij electrovuur schakel het volledig uit. Indien u het deksel per vergissing heeft geopend, voeg dan 1 of 2 lepels warme water toe.   Wacht nog 10 tot 30 minuten (afhankelijk hoeveelheid en soort van de groenten). Het is een iets langer proces dan koken met veel water. Daartegenover staat wel dat alle mineralen, vitamines en protenen van de groenten bewaard blijven en verbruik van veel minder electriciteit of gas.

 

Onderhoud:

Gebruik nooit staalwol, schuursponzen of bleekwater. Om hardnekkige vlekken te verwijderen laat u de pan eerst staan met heet water en een gewoon afwasmiddel (desnoods een ganse nacht). Daarna reinigen met een zachte lap, spons of nylonborstel.

 

Om aanslag van mineralen, kalk en droog gekleurde vlekken te verwijderen is het best uw pan te reinigen met wat zuivere azijn. In plaats van azijn, kan ook wat citroensap gebruikt worden. Daarna opnieuw wassen met warmwater en een gewoon afwasmiddel.

Uw pannen zijn ongevoelig voor agressieve afwasmiddelen in de vaatwasser.

 

Waarborg:

Onze procucten zijn levenslang gewaarborgd. Deze waarborg geldt echter niet voor de schade, veroorzaakt door verkeerd gebruik, door te laten vallen, laten verbranden, witte zoutvlekken, verwaarlozen of opzettelijk beschadigen van de procucten. De voorwerpen verwaardigd uit glas, kristal, porselein, ceramic, leer of kunststof worden zonder garantie geleverd.