SimenSecuur en Uw Gezondheid  

 

 

 

1-     Voor uw gezondheid, raden wij u aan nooit te hoge temperaturen te gebruiken tijdens gaar maken van uw spijzen. Hoge temperaturen ontaarden alle natuurlijke suikeren en proteïnen van uw kookwaren en ontwikkelen zeer schadelijke c-reactief proteinen. Deze in hun buurt zorgen voor het ontstaan van AGE’s (antiglycation end products). Hoge c-reactief proteïnen zijn een van de voornaamste oorzaken van allerlei hartkwalen. In SimenSecuur pannen worden de spijzen op relatief lagere temperaturen gaar gemaakt en zodoende u en uw medemensen worden van deze risico’s vrijwaard.

 

 

2-     Alle wetenschappelijke onderzoeken tonen dat met ouderwetse kookmethoden de vitaminen van groenten maximum %58 worden bewaard terwijl deze waarde tot 98% zal stijgen bij het koken zonder water of slechts toevoegen van slechts twee lepels water in SimenSecuur pannen.

 

3-     Voor het koken of braden van vleeswaren in SimenSecuur pannen raden wij u aan géén of zeer wenig vet (zelfs plantaardig margarine) te gebruiken. Veel vet is zeer schadelijk voor uw gezondheid (LD cholestrol) en kan overtollige lichaamsgewichen veroorzaken.

 

4-     Het is algemeen bekend dat te veel zout kan hart, hoge bloeddruk en adersproblemen veroorzaken. Omdat er bij het koken in SimenSecuur pannen (zonder of met wenig water) alle natuurlijke mineraalzouten van groenten bewaard blijven, zal u

haast géén extra zout meer nodig hebben

.

 

 

 

5-     In SimenSecuur pannen zullen de smaken, formen en kleuren van uw groenten bewaard blijven en elkaars smaken niet beïnvloeden.

6-     Onze potten en pannen worden verwaardigd uit geneeskundigstaal (chroom-nickel). Deze staal is kiemvrij en bacterien kunnen zich niet nestelen.